Geschiedenis
Na lang onderzoek weet men momenteel dat Stonehenge naar alle waarschijnlijkheid in 4 fases is gebouwd.

Fase 1
Deze fase zou van 3100 voor Christus tot 2300 voor Christus hebben geduurd en in die fase werd een ringwal met een diameter van zo’n 110 meter aangelegd. Aan de buitenkant van deze wal maakte men een gracht en met het materiaal wat bij het graven van de gracht naar boven kwam werd de ringwal opgehoogd.

In de ringwal werden twee ingangen gemaakt en men begon met de bouw van de eerste ring van stenen. Deze ring is niet compleet rond en is dus niet af. Men vraagt zich nog steeds af wat hier de reden van is, men vraagt zich ook af wat de reden is van de talloze kuilen die binnen deze ring zijn gegraven.

Fase 2
Deze fase zou van 2100 voor Christus tot 2000 voor Christus hebben geduurd en in deze fase werden de meeste van de stenen geplaatst. Hoe men deze stenen heeft geplaatst is onbekend, men had geen moderne bouwapparatuur dus hoe men de zware stenen heeft kunnen stapelen is een raadsel.

De stenen werden met elkaar verbonden op manieren waarop hout vaak met elkaar word verbonden. Men heeft voorbeelden van de messing-en-groef-binding gevonden en voorbeelden van de pen-en-gat verbinding.

Fase 3
Deze fase zou van 2000 voor Christus tot 1500 voor Christus hebben geduurd en in deze fase werden de grote stenen binnen de buitenste ring van Stonehenge in een hoefijzerpatroon geplaatst. De stenen moeten van ver zijn gekomen omdat ze in de buurt van Amesbury niet voorkomen. Hoe men deze grote stenen heeft aangevoerd is dus ook een raadsel.

Fase 4
Deze fase zou van 1550 voor Christus tot 1100 voor Christus hebben geduurd en tijdens deze fase werd de laatste cirkel aangelegd. In deze fase werden nog minstens 60 extra stenen geplaatst.

Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar de functie, geschiedenis etc van Stonehenge. Het is dus te verwachten dat de hier vermelde informatie in de loop der tijd aangevuld kan worden na nieuwe onderzoeksresultaten.

Terug naar de vorige pagina..
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda