Cristo Redentor
Cristo Redentor (ook wel Christo Redentor) is het indrukwekkende standbeeld van Jezus dat met gespreide armen uitkijkt over de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Cristo Redentor betekent in het Portugees “Christus de Verlosser”. Het beeld weegt in totaal meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog en de spanwijdte tussen de beide armen is 28 meter.
Beschrijving Cristo Redentor, Rio de Janeiro, Brazilië
Onder het beeld is nu een kapel die gebruikt kan worden voor het sluiten van huwelijken en het opdragen van diensten. Er leidt een autoweg (de Corcovado Rack Railway) naar de Corcovado berg en behalve met de 222 treden tellende trap kun je sinds kort ook met 1 van de drie liften of 1 van de vier roltrappen naar boven.

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving!
Geschiedenis Cristo Redentor, Rio de Janeiro, Brazilië
Hoewel een katholieke priester al in de 19e eeuw op het idee voor het standbeeld kwam, heeft het lang geduurd voordat het ook daadwerkelijk werd gebouwd.Het beeld is gemaakt in Frankrijk en in blokken per schip naar Rio de Janeiro in Brazilië vervoerd. Cristo Redentor staat op de ruim 700 meter hoge berg de Corcovado.

Klik hier voor de uitgebreide geschiedenis!

Foto`s
Cristo Redentor  Christo Redentor  Jezusbeeld Rio Brazilie 


Klik hier voor het complete fotoboek!
Video's


Klik hier voor het complete video album
Reacties
onbekend
ik wil foto`s van Pedro Maria Boss maar die hebben jullie niet jammer wat ik kan het niet op internet vinden. Ik ga mijn spreekbeurt over 7 wereldwonderen en ik moet ook een werkstuk maken dus het is jammer als ik jullie was zou ik wel foto`s van hem zetten. groetjes onbekend [reactie admin: van Pedro Maria Boss zijn geen foto`s beschikbaar op het internet]
Naam onbekend
ik moet van school ook iets doen maar vind op internet ook best weinig over de 7 moderne wereld wonderen. maar ook bedankt voor de informatie!
123
Plaats uw reactieWereldwonderen tips
Interessante sites

Oudheid.nl
Geschiedenis.2link.be
Wereldwonderen (startpagina)


Bekijk meer links!
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda