Kolossus van Rhodos
Een 33 meter hoog bronzen beeld van de zonnegod Helios in de haven van Rhodos, gebouwd ter ere van de herdenking van de grote overwinning van Rhodos (305 - 304 v.C.).De Kolossus werd In 226 v.C. vernietigd door een aardbeving, waarna het beeld 900 jaar lang bleef liggen. In 654 werd het beeld door het Arabische leger in kleine stukjes gehakt en als schroot verkocht.
Beschrijving Kolossus van Rhodos
De Kolossus van Rhodos was een bronzen beeld van 32 meter hoog. Het beeld stelde de Griekse zonnegod Helios voor en hij waakte over de haven van het Griekse eiland Rhodos.

Volgens de legende stond de god Helios wijdbeens boven de haven en liet de schepen tussen zijn benen de haven in en uit varen. Gezien de verhouding tussen de hoogte van het beeld en de breedte van de havenmonding is dit echter heel onwaarschijnlijk.

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving!
Geschiedenis Kolossus van Rhodos
De Kolossus was niet alleen een reusachtig beeld, maar vooral een symbool van eenheid voor het volk dat woonde op het prachtige Griekse eiland Rhodos. Griekenland werd in die tijd beheerst door een groot aantal steden dat ieder voor zich volledige autonomie had. Drie van deze steden op Rhodos: Lalysos, Kamiros en Lindos besloten zich te verenigen tot één groot gebied, dit gebeurde in 408 v.C. en het gebied kreeg één hoofdstad.

Klik hier voor de uitgebreide geschiedenis!

Foto`s
Kolossus Rhodos  Colossus Rhodes  Colossus Rodos


Klik hier voor het complete fotoboek!
Video's


Klik hier voor het complete video album
Reacties
Marco
Het is heel mooi.Jammer dat het vernield is.
Freakie
Wat knap! Ik wilde dat ik dat kon maken!
12345
Plaats uw reactieWereldwonderen tips
Interessante sites

Oudheid.nl
Geschiedenis.2link.be
Wereldwonderen (startpagina)


Bekijk meer links!
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda