Taj Mahal
De Taj Mahal is een mausoleum in de Noord-Indiase stad Agra. In de 17e eeuw gaf de Indiase grootmogol Sjah Jahan opdracht tot de bouw van het grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven. Na zijn eigen dood is ook het lichaam van Sjah Jahan er in bijgezet.
Beschrijving van de Taj Mahal, India
De Taj Mahal is gebouwd in de mogulstijl, een mengvorm van islamitische en hindoe architectuur. Het witmarmeren, sprookjesachtige gebouw is 58 meter hoog, 56 meter breed en versierd met ingelegde stenen. Het is volkomen symmetrisch, een effect dat visueel wordt versterkt doordat er een uitgestrekte tuin met een langgerekte waterpartij voor ligt.

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving!
Geschiedenis van de Taj Mahal, India
In de 17e eeuw gaf de Indiase grootmogol Sjah Jahan opdracht tot de bouw van het grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die na 17 jaar huwelijk in het kraambed was gestorven na de bevalling van haar 15e kind (1631). Hij beloofde haar dat hij nooit meer een kind zou verwekken bij een vrouw en dat hij voor haar het mooiste gebouw ter wereld zou laten bouwen.

Klik hier voor de uitgebreide geschiedenis!

Foto`s
Taj Mahal  Taj Mahal  Taj Mahal 


Klik hier voor het complete fotoboek!
Video's


Klik hier voor het complete video album
Reacties
Anne
Wat is er zo bijzonder aan? Ik zie geen wonder
john klaasen
als ik naar de taj mahal kijk dan denk ik hee het is best wel wit wrm is er geen roode ofzo gbruikt nou ik vind de duiven wel leuk
123
Plaats uw reactieWereldwonderen tips
Interessante sites

Oudheid.nl
Geschiedenis.2link.be
Wereldwonderen (startpagina)


Bekijk meer links!
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda